Foredrag

Hvad læser Signe Schrøder?

Kom tættere på Signe Schrøder og bliv klogere på, hvad der har inspireret hende til at arbejde med regenerative køkkenhaver. Hun deler også sine bedste ressourcer til mere viden om emnet og fortæller om, hvad biblioteket har betydet for hende.

Af Ida

Foto: Line Hjort Islington

Mød Signe Schrøder, passioneret selvforsyner, vild-havekonsulent og forfatter til bogen "DYRK – den nemme køkkenhave fra frø til høst". Bogen er en inspirerende og grundig guide til køkkenhaven med nyttige tips til at dyrke grønt til hele familien med fokus på økologi, bæredygtighed og biodiversitet.

I Signes kommende foredrag onsdag den 12. marts i Pakhuset vil hun dele sine 20 års erfaring med økologisk og regenerativ havebrug, og give tips til, hvordan man forbedrer jorden og skaber rig biodiversitet med enkle greb – både i haven og drivhuset. 
Læs mere og køb billet her.

Vi har stillet Signe tre spørgsmål - læs med her.

 

Hvad inspirerede dig til at arbejde med regenerative køkkenhaver?

Jeg har altid været overbevist økolog. Efterhånden som der er kommet mere og mere viden om, hvad der sker i jorden, er jeg blevet dybt fascineret af jorden og dens mikroliv. Og tanken om at pløje og vende jorden bliver mere og mere fjern, i takt med at jeg har lært mere om mikro- og svampelivet i jorden. Jeg plejer at sige, at jeg dyrker jorden, ikke grøntsagerne. For hvis jorden er god og livgivende, så trives alt bedre. Regenerativ havedyrkning handler om at opbygge jordens ressourcer, og det gør jeg mit bedste for i mit haveliv. Jeg er blevet meget inspireret i mit møde med andre havemennesker gennem årene. Især Havefestivalen i Praktisk Økologi er et helt fantastisk inspirerende sted, hvor hele landets mest vidende (og søde) havemennesker mødes og udveksler ideer, erfaring og viden. Vil man være med på "have"-beatet, så er det her, det sner.

 

Kan du anbefale nogle gode ressourcer – bøger eller andet – til dem, der vil lære mere om bæredygtige haver?

Jeg er vild med Caroline og Thygos tilgang til haven og deres bog, "Permakulturhaven" (Karoline Nolsø Aaen og Tycho Holcomb) er virkelig god og forklarer mange af jordens processer rigtig godt. Også Kristine Fengers nye bog "Spiselige Bede" er virkelig skøn. Er man til blomster så er "Skærehave" af Liv Nørgaard Meinert også virkelig fin. 

 

Hvad har biblioteket betydet for dig?

Jeg elsker biblioteker og har nærmest boet på det lokale bibliotek, da jeg var barn. Jeg læste samtlige bøger i hele ungdomsafdelingen (og en del fra voksenafdelingen), og jeg har stadig min store læseglæde, selvom jeg ikke har så meget tid til at fordybe mig i bøgernes verden. Jeg havde længe et mantra om, at jeg ikke måtte købe en ny bog, før jeg havde lånt og læst den mindst tre gange på biblioteket. På den måde vidste jeg, at den var værd at genlæse. I dag læser jeg mest fagbøger, men i mit travle børnefamilieliv er det desværre ikke så tit, at jeg når ned på biblioteket. Desværre. Men jeg glæder mig til at få tid til det igen.